Ga terug
Algemeen
30/11/2022

Een geslaagde theathermiddag

Donderdagmiddag 24 november was het podium van het Episch Centrum voor de Theatergroep Mooi Weer ‘Aan de keukentafel, waar de goeie oude tijd’ herleeft. De zaal was lekker bezet met bijna 50 belangstellenden. Na de koffie met een plakje cake wisselen muziek en sketches elkaar tijdens de voorstelling in een levendig tempo af. Willeke Heijstee en Jan-Pieter Maaijweer nemen ons mee aan de keukentafel. “Aan de keukentafel brengen wij gezelligheid en is het altijd feest. Maar daar wordt ook lief en leed gedeeld. De koffie staat klaar en de borrel staat koud.”

Vroeger namen de mensen de tijd voor een praatje en hielpen zij elkaar in nood. Toen was geluk heel gewoon. De verhaallijn is doorspekt met anekdotes en liederen. Vroeger werden aan de keukentafel spelletjes gedaan: ‘ganzenborden’, ‘mens erger je niet’, ‘pim pam pet’ of was er tijd voor een legpuzzel.  Verder zingt Willeke vol overgave ‘een pikketanussie gaat er altijd in’, ‘ik zag een muis waar daar op de trap’ en ‘klappermelk met suiker’. Jan-Pieter zorgt op piano voor de perfecte begeleiding en is de aangever bij de anekdotes.

In de pauze is er tijd voor een consumptie. Zodra de pauze voorbij is gaat de voorstelling vol enthousiasme door. Maandag was de wasdag; alle kleding en ander wasgoed werd met de hand gewassen. Dinsdag de strijkdag en woensdag gehaktdag. Voor de aanwezigen, voor het merendeel senioren, is het genieten. Er wordt zelfs meegezongen. Tijdens de voorstelling wordt de vraag opgeworpen; was het vroeger gezelliger!? Het was anders! En ja, als het gezellig is vliegt de tijd.

Het was een geslaagde middag met het enthousiaste duo Willeke ‘maar de vrouw is de baas’ en Jan-Pieter wordt de jas weer opgezocht en is deze middag in de mooie locatie van VanOuds voorbijgevlogen.

 

Volg ons op instagram

Reserveer een Plek.

De plek waar je jouw maatschappelijke
ideeën kunt delen met jouw medestrijders.